FILTER JE SELECTIE

Trouwkaarten bestellen

Trouwkaarten voor de mooiste dag uit jullie leven

Het plannen van een bruiloft is een bijzondere en spannende tijd. Er komt een hoop op je af: van samen grote beslissingen maken tot het uitkiezen van de mooiste jurk en het beste pak. Ook het versturen van trouwkaarten staat op het lijstje. Met de kaart die jij kiest zet je de toon voor de dag nog voordat deze begonnen is.

De mooiste ontwerpen

Met de stijl laat je zien waar jullie als bruidspaar voor staan en zet je de gewenste sfeer alvast neer. Ga je voor stoer of stijlvol? Kies je voor een bepaald thema of juist minimalistisch? De trouwkaart nodigt je gasten uit om met de voorpret voor jullie dag te beginnen.

De juiste trouwkaart: waar kies je voor?

Maar waar begin je? En waar kun je zoal uit kiezen? Voor de meesten van ons geldt dat we wat inspiratie nodig hebben bij het kiezen van de juiste trouwkaart. Daarom zetten wij ze voor je op een rijtje: van kaarten met droogbloemen tot exemplaren met strikken en van goudfolie tot allerlei andere soorten kaarten die je op jouw grote dag nodig kunt hebben. Denk aan bedankkaartjes en menukaarten, maar ook een save the date. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste kaarten voor jullie bruiloft, als perfecte aanvulling op de sfeer van deze grote dag!

Droogbloemen op jullie trouwkaarten

Wil je bij het kiezen van de juiste trouwkaart voor een sfeervolle variant gaan? Dan zijn droogbloemen een mooie optie! Stijlvol, natuurlijk en een licht minimalistische insteek; dat is waar je bij deze kaarten aan moet denken. De droogbloemen zorgen voor een sfeervolle toon en maken dat veel tekst direct overbodig wordt. Zet het hoognodige op dit type trouwkaart en deze komt helemaal tot zijn recht. Perfect passend als jullie bruiloft een natuurlijke sfeer heeft.

Jouw voordelen
Snelle levering
Na het plaatsen van je bestelling, gaan wij direct aan de slag!
Uniek kaartje
Met onze online editor, kun je elke kaart extra persoonlijk maken.
Hoge klantwaardering
Onze 16884 klanten geven ons gemiddeld een 9!

Sierlijke strik op een trouwkaart

Wordt jullie bruiloft een echt feestje? Dan wil je dit bij het openmaken van de envelop direct duidelijk maken. Met de toevoeging van strikken wordt jullie trouwkaart een waar cadeautje, dat feestelijk aandoet èn uitgepakt mag worden. Van sfeervolle witte strikken tot stijlvolle zwarte exemplaren; ook bij deze variant zijn er diverse stijlen te onderscheiden. Van strikken op de kaart zelf tot een lint dat de envelop netjes dichthoudt; deze trouwkaarten zijn een feestje om te versturen en te ontvangen.

Van romantisch tot feestelijk en van creatief tot stoer

Ga voor een romantische look met wit of lichte (pastel)kleuren en een kanten motief. Kies voor feestelijk met accenten van goudfolie: van kleine hartjes tot jullie namen. Liever een creatieve of stoere look? Dan is een trouwkaart van kraft papier dè passende variant. Maak jullie kaart nog persoonlijker door het toevoegen van een mooie foto, van bijvoorbeeld de verloving of een fotosessie die jullie samen hebben gedaan. Met trouwkaarten met strikken kun je vrijwel iedere kant op en kies je voor een mooi en passend ontwerp.

Bestel een proefdruk

Wanneer jullie de keuze voor een trouwkaart hebben gemaakt is het bestellen van een proefdruk aan te raden. Op een scherm komt een kaart anders over dan in het echt en kun je zowel formaat als papiersoort niet goed inschatten. Bovendien kun je door middel van een proefdruk extra goed controleren of de tekst juist is, op de goede plaats staat, je niets vergeten bent en of alles precies overkomt zoals je in gedachten hebt.

Met een proefdruk voorkom je eventuele foutjes. Is deze vervolgens helemaal naar wens? Dan is het tijd om jullie definitieve trouwkaarten te bestellen.

Toplijst van de populairste trouwkaarten

Met foliedruk maak je een stralende en stijlvolle indruk

Voor een ècht stralende trouwkaart valt de keuze al snel op foliedruk. Daarmee maak je bij het openen van de envelop direct indruk. Bij foliedruk benadruk je bepaalde elementen van de kaart extra door te kiezen voor gouden, zilveren of koperen accenten. Natuurlijk kun je hierbij kiezen voor het accentueren van jullie namen, maar ook de datum of versieringen op de kaart kunnen met een bepaalde kleur folie worden bewerkt. Het effect van dit type kaart wordt extra groot wanneer je het in het licht houdt en maakt extra veel indruk als het een mooi plekje in de kamer krijgt.

Een save the date als voorproefje van de grote dag èn uiteindelijke trouwkaart

Het leuke van een bruiloft is het compleet doorvoeren van een eigen (huis)stijl. Van de trouwkaart tot de accenten op de dag zelf en van een dresscode tot een save the date. Met dit type kaart kondig je jullie datum alvast aan, zodat jullie gasten de dag kunnen vrijhouden. Een bruiloft plan je immers vaak lang van tevoren en geef je de datum te laat door? Dan bestaat de kans dat de gasten die jij graag wilt uitnodigen de dag niet meer beschikbaar hebben of vrij kunnen nemen. En dat is zonde!


Proefdruk

Een proefdruk aanvragen is hartstikke eenvoudig! Begin met het maken van jouw trouwkaart. Is het helemaal naar wens? Dan ben je klaar voor een proefdruk. Deze ontvang je binnen de kortste keren bij je thuis. En wist je dat je eerste proefdruk helemaal gratis is, wel zo fijn!

Kwaliteit

Bij zo een belangrijk moment, wil je dat het kaartje die je ontvangt wel helemaal in orde is. Daarom controleren wij bij Kaartje.nl elk geprint kaartje of alles perfect geprint is. Vervolgens verpakken wij je bestelling zorgvuldig, zodat deze netjes bij je thuis zal aankomen.

Snelheid

Omdat wij over onze eigen drukkerij beschikken, kunnen wij elke bestelling razendsnel in orde maken. Van het moment dat de bestelling is geplaatst, tot het printen en versturen van de kaarten. Dit gebeurt in de meeste keren binnen èèn werkdag. Daarnaast hebben wij ook onze eigen in-house in elkaar zet service team!

Voer jullie stijl tot in de puntjes door

Een save the date kun je in dezelfde huisstijl maken als de uiteindelijke trouwkaart. Zo ontstaat er een mooie collectie die jullie gasten alvast een voorproefje van de grote dag geeft. Op een save the date hoeft behalve de datum eigenlijk geen overige informatie te staan. Hebben jullie al een locatie uitgekozen? Dan kun je ervoor kiezen die erbij te zetten, maar dit hoeft niet. Het is simpelweg een vooraankondiging; alle overige informatie krijgen jullie gasten bij de uiteindelijke trouwkaart.

Bedankkaartjes als afsluiting van een collectie in de huisstijl van jullie dag

Jullie grote dag is geweest. Wat was het een feestje! Wil je jullie gasten bedanken voor hun komst? Dit doe je met speciale bedankkaartjes, waarbij je dezelfde huisstijl als voor je save the date en trouwkaart kunt gebruiken. Bedankkaartjes kun je bovendien zo minimalistisch of juist aangekleed maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld een foto van de dag toe, met jullie als stralend middelpunt. Bedankkaartjes vormen een mooie afsluiting van een collectie in de huisstijl van jullie dag en maken de cirkel op een mooie manier rond.

Met menukaarten zorg je voor duidelijkheid èn een leuk aandenken

Op de dag zelf mag heerlijk eten natuurlijk niet ontbreken. Of je nu kiest voor een barbecue of een diner met zes gangen, een gezellige borrel of de lekkerste taarten; een menukaartje schept duidelijkheid. En ook in dit geval kun je de huisstijl van de andere kaarten terug laten komen. Dit maakt jullie dag zo mogelijk nog meer eigen. Bovendien weten jullie gasten precies wat ze kunnen verwachten èn hebben ze meteen een leuk aandenken aan jullie dag. Een echte win-winsituatie!

Een huisstijl die je tot in de details laat terugkomen

Naast de bovenstaande kaarten zijn er diverse manieren waarop jullie de huisstijl van de dag kunnen doorvoeren. Denk hierbij aan verlovingskaarten, een kaartje met extra informatie bij de trouwkaart, een dagprogramma, gastenboek en bruiloftsborden. Laat bepaalde accenten en elementen op alle kaartjes en uitingen terugkomen en je hebt een prachtige huisstijl die als een strik om jullie dag heen valt. Met een dergelijke stijl zet je als het ware de puntjes op de i van een toch al prachtige dag.

Placeholder

Bekijk ons uitgebreide aanbod hippe, romantische of klassieke trouwkaarten. Of je nu kiest voor een elegante huwelijkskaart of een trouwkaart in een hip jasje, wij bieden jullie graag de trouwkaarten die het beste passen bij jullie perfecte dag.

Trouwkaarten

Wanneer bestel je jullie trouwkaarten?

Wanneer jullie voor de trouwkaarten gaan zitten zijn er een aantal tips die je kunt toepassen. Ten eerste is het van belang om de kaarten op tijd te bestellen. Ga hierbij uit van zo'n negen weken voor de bruiloft, zodat je ze zes tot acht weken voor de grote dag kunt versturen. Het is dus van belang dat je samen ruim op tijd voor het ontwerpen van jullie trouwkaart gaat zitten. Wees hierbij liever te vroeg dan te laat. De details vul je misschien op het laatste moment in, maar met het algemene ontwerp kun je al vroeg starten.

Last but not least: de enveloppen

Bij een trouwkaart hoort natuurlijk een mooie envelop. Ook met betrekking tot de briefomslag zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Hoe steek je bijvoorbeeld een kaart in de envelop? Zorg bij een dubbele kaart dat de vouwlijn naar beneden zit. Mocht iemand de envelop met een briefopener openen dan blijft de trouwkaart ongeschonden. Stop bovendien de kaart achterstevoren in de envelop, zodat je de voorkant van de trouwkaart ziet als je de envelop aan de achterkant opent.

Begin op tijd met het samenstellen van de adressenlijst

Voordat je jullie trouwkaart gaat versturen is het handig om een adressenlijst op te stellen. Het kost even tijd om alle adressen te verzamelen en daarom is het goed om daar ruim op tijd mee te beginnen. Zodra je aan de slag gaat met de locatie is ook de gastenlijst aan de orde. Wie nodig je uit, en zo ja, voor welk deel van de dag? Zodra je dit helder hebt is het goed om met de adressenlijst te beginnen, zodat je enveloppen kunt gaan schrijven zodra je de trouwkaarten binnen hebt.

Het adresseren van de kaart: ga je voor formeel of informeel?

Het schrijven van de enveloppen is daarnaast een klusje waar je even voor mag gaan zitten. Niet alleen het maken van een adressenlijst kost tijd; hoe je jullie trouwkaart adresseert ook. Ga je voor een formele of informele aanhef? Beide zijn mogelijk en het is dan ook helemaal afhankelijk van jullie eigen voorkeur en stijl. Daarnaast wil je misschien rekening houden met de ontvanger. Vrienden zal je eerder informeel aanspreken, terwijl een ouder familielid om een formelere aanhef vraagt.