FILTER JE SELECTIE
De mooiste geboortekaartjes

Zakelijke kerstkaarten | Per branche

Een zakelijke kerstkaart van bedrijven aan hun werknemers

Er zijn drie verschillende groepen waarvoor zakelijke kerstkaarten vaak gemaakt worden. De eerste groep bestaan uit de werkgevers die een zakelijke kerstkaart naar hun werknemers sturen. Eerder deden al veel bedrijven dat, maar nu tijdens deze moeilijke periode worden de zakelijke kerstkaarten nog meer gewaardeerd. Bij deze groep is het gebruikelijk dat werkgevers hun werknemers bedanken. Bij grote bedrijven kan dit internationaal zijn, in dat geval brengt de zakelijke kerstkaart de werknemers van een internationaal bedrijf dichter bij elkaar. Maar het kan natuurlijk ook zijn voor de werknemers op de werkvloer. Soms zegt een kaartje meer dan alleen woorden kunnen.

Zakelijke kerstkaarten voor in het kerstpakket

De tweede groep bestaat uit de bedrijven die zakelijke kerstkaarten in het kerstpakket stoppen. Deze bedrijven drukken vaak al vroeg kaarten om die in het kerstpakket mee te geven. Het is vaak een manier voor de werkgever om de werknemers persoonlijk, al dan niet via een zakelijke kerstkaart, toe te spreken. Als de juiste boodschap en toon gevonden worden, versterkt het daarbij het teamgevoel binnen het bedrijf. Dat is een mooie manier om het jaar af te sluiten en om in januari weer vol energie aan de slag te gaan.

Toplijst van de populairste zakelijke kerstkaarten

Stuur een zakelijke kerstkaart naar je zakenrelaties

De derde en laatste groep bestaat uit bedrijven en merken die een zakelijke kerstkaart sturen naar hun klanten en zakenrelaties. Wederom is het door de omstandigheden van het afgelopen jaar nog belangrijker geworden om je zakelijke relaties te onderhouden en het contact te blijven zoeken. Met een zakelijke kerstkaart aan het einde van het jaar kan je je klanten bedanken voor de samenwerking en terugblikken op alle dingen die je samen bereikt hebt. Een zakelijke kerstkaart kan je in het nieuwe jaar opdrachten opleveren en ervoor zorgen dat klanten bij je terugkomen. Het is bij deze groep een vorm van klantbinding.

Versturen van een zakelijke kerstkaart: voordelen op een rij

Zoals je hebt gezien, zijn er verschillende redenen te bedenken waarom het sturen van zakelijke kerstkaarten een goed idee is. Het levert bedrijven allerlei voordelen op. Hieronder zetten we de voordelen voor je op een rij:

 • Het sturen van zakelijke kerstkaarten kan gezien worden als gratis reclame.
 • In navolging daarvan kan het sturen van zakelijke kerstkaarten je nieuwe opdrachten opleveren.
 • Door de positieve ervaring en samenwerking te benadrukken houd je de zakenrelaties warm.
 • Door je werknemers of zakenrelaties te bedanken wek je bij de ontvangers nieuwe energie op; waardering is altijd fijn.

Zet je logo of merk op je zakelijke kerstkaarten

Als bedrijf of merk wil je natuurlijk opvallen. Het sturen van een zakelijke kerstkaart dat op de grote stapel beland is een gemiste kans. Hoe val je op? Het antwoord is simpel: zet je logo of merk op de zakelijke kerstkaarten. Mensen zijn namelijk visueel ingesteld. Een opvallende afbeelding of een herkenbaar logo zegt vaak meer dan een standaard kaart. Daarom is het aan te raden je zakelijke kerstkaarten te personaliseren door je logo of merk eraan toe te voegen. Zo herkennen je werknemers en zakenrelaties direct van wie de kaart afkomstig is en zal het gebaar, naast de boodschap, nog lang in gedachte blijven hangen.

Ontwerp zelf je zakelijke kerstkaart

Naast het toevoegen van je logo of merk is het ook mogelijk om je zakelijke kerstkaarten verder te personaliseren. Ontwerp zelf een zakelijke kerstkaart die past bij jouw bedrijf. Het ontwerpen van je eigen kaart heeft als doel dat de ontvangers in èèn oogopslag herkennen dat de kaart van jou afkomstig is. Bijna ieder bedrijf heeft een unieke huisstijl. Zo zijn er bedrijven die een bepaalde kleur aanhouden, of waarbij een animatie de herkennende factor is. Laat je zakelijke kerstkaarten dan ook bij de huisstijl van je bedrijf of merk aansluiten.

Welke voordelen heeft het personaliseren van een zakelijke kerstkaart?

Het personaliseren van je kaarten heeft meerdere voordelen. We hebben er al een aantal benoemd, maar we zullen ze nog eens voor je op een rijtje zetten:

 • Een logo of merk op je zakelijke kerstkaart toevoegen maakt je herkenbaar voor je werknemers en zakenrelaties.
 • Een herkenbare kaart ziet er uniek uit en zo voorkom je èèn in een dozijn te worden.
 • Door een leuke en mooie kaart te ontwerpen win je van je concurrenten, je kan het zien als een visitekaartje.
 • Een gepersonaliseerde zakelijke kerstkaart geeft je bedrijf of merk gratis reclame.

Het maken van een meertalige kaart voor internationale zakenrelaties

Nederland is een reislustig volk. Landsgrenzen houden ons over het algemeen niet tegen, ook niet bij het zakendoen. Daarom bieden wij de optie aan van meertalige zakelijke kerstkaarten. Zo kan je ook je internationale werknemers en zakenrelaties een kaart sturen in een taal dat voor hen begrijpelijk is. Het zou namelijk wat ongevoelig zijn als je een kaart naar je internationale relaties stuurt in een taal die ze niet begrijpen. Onze zakelijke kerstkaarten gaan dan ook over grenzen heen.

Plan je zakelijke kerstkaarten alvast in

De kerstperiode is een drukke periode. Niet alleen omdat aan het einde van het jaar vaak nog de laatste dingen geregeld moeten worden en de laatste targets gehaald. Vrije dagen worden vaker opgenomen en over het algemeen zitten mensen met hun hoofd bij alle gezellige dagen die eraan komen. Wij herkennen dit en bieden je dan ook graag de optie aan om je zakelijke kerstkaarten al eerder in te plannen. Zo kan je zorgeloos je zakelijke kerstkaarten ontwerpen en ons laten weten wanneer wij ze kunnen verzenden. Dan hoef je daar tijdens de kerst niet meer zelf aan te denken, fijn toch?

Zakelijke kerstkaarten

Populaire slogans

Met een gepersonaliseerde zakelijke kerstkaart is de strijd half gestreden. Je bent herkenbaar en geeft een positieve vibe af aan je werknemers en zakenrelaties. Als laatste is het belangrijk om je over de inhoud van je kaart te buigen. Welke boodschap wil je aan de geadresseerden meegeven? De inhoudelijke tekst heeft evenveel kracht als het uiterlijke ontwerp van de kaart. Naast de persoonlijke boodschap zijn er enkele slagzinnen te bedenken die altijd goed passen bij zakelijke kerstkaarten:

 • Prettige kerstdagen en een gelukkig 2023.
 • Een succesvol (of behouden) 2023 gewenst.
 • (Samen) bouwen aan een succesvol nieuw jaar.
 • Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en een goede samenwerking.

Het maken van een meertalige kaart voor internationale zakenrelaties

Nederland is een reislustig volk. Landsgrenzen houden ons over het algemeen niet tegen, ook niet bij het zakendoen. Daarom bieden wij de optie aan van meertalige zakelijke kerstkaarten. Zo kan je ook je internationale werknemers en zakenrelaties een kaart sturen in een taal dat voor hen begrijpelijk is. Het zou namelijk wat ongevoelig zijn als je een kaart naar je internationale relaties stuurt in een taal die ze niet begrijpen. Onze zakelijke kerstkaarten gaan dan ook over grenzen heen.